Anika, ranjena, oteta od strane pobunjenika, a potom zatočena u zloglasnom isljedništvu pakistanske obavještajne službe, tvrdoglavo slijedi vlastitu viziju humanitarnog rada, u kojoj je jedini cilj pružanje pomoći onima kojima je ista najpotrebnija. A cilj, po njenom mišljenju, opravdava sva sredstva. Doktor Zia Rashidi, predstavnik Ministarstva zdravstva Afganistana, prvi je na liniji fronte i prvi kreće u pomoć izbjeglom stanovništvu usprkos opasnosti po vlastitu sigurnost i život, ne sluteći da će susret sa tvrdoglavom Bosankom biti sudbonosan. Mirza, bivši humanitarac, sada vođa pobunjeničke grupe, ispunjen mržnjom i bolom zbog gubitka voljene žene i djeteta. Susret sa starim prijateljima vraća ga na put humanitarstva, ljubavi i prijateljstva za koje je mislio da su umrli skupa sa njegovom porodicom. Uhvaćeni u kovitlac komplikovane vojno-pobunjeničke situacije u Afganistanu, Anika, dr Rashidi i Mirza moraju pronaći način da se suoče sa vlastitim osjećajima i predrasudama koje gaje prema vladi, pobunjeničkim formacijama i pružanju humanitarne pomoći najugroženijima. Od vrelog asfalta Kabula, preko pustinjskih dina Shamsa do opojnih bazaara Peshavara – Mirza, Zia i Anika iskusit će pakao koji sobom nose tuga, mržnja i očaj, nikad ne napustivši inat i prkos koji ih, na kraju, vode ka krajnjem ušću nezaustavljive rijeke prijateljstva i ljubavi. “S bosanskim prkosom se moraš roditi, hrabrost koju Anika posjeduje je odlika ljudi koji još vjeruju u dobro u ljudima, koji će pod svaku cijenu uraditi ono što smatraju ispravnim. Ustrajnost u pomaganju drugima ne obazirući se na stanje sebe.” Benesta, www.blogger.ba „Drugo nebo“ je zaista drugo nebo. Nebo koje odiše romantikom, ljubavlju, egzotikom, bolnom stvarnošću, životom, smrću, bolešću, ranama, mržnjom, savješću i opet i nadasve ljubavlju. „Drugo nebo“ je univerzumom i kozmosom zbrojeno zajedno udaljeno od pukog samarićanstva.” Gracias a la Vida, www.blogger.ba
10 USD InStock
TripleClicks is the home of 12,123,114 Members in 195 countries worldwide!

Create an account

NOTE! By submitting this registration, you are acknowledging that you have read and agree to the TripleClicks Privacy Policy.

Join FREE today

Account created

You're now a TripleClicks member! Now is a great time to get some TCredits, which are used to bid on Pricebenders auctions, play Eager Zebra games and more!

Continue to TripleClicks

Get some TCredits now!

What are TCredits? They're used for bidding in Pricebenders™ auctions, playing Eager Zebra™ games, downloading TC Music, listing stuff you no longer need for sale at TripleClicks, and more! Learn more about TCredits.

Billing Info

Payment Info

ORDER TCREDITS MAYBE LATER

50 TCredits are now in your account--ready for you to use! We've also dispatched a quick order confirmation email to you. Thank you!

CONTINUE TO TRIPLECLICKS
The requested item is no longer active.
Similar Items